Spaans in Limburg is verhuisd.
En wel zo ver, dat het niet meer Spaans in Limburg kan heten, maar Hola Groningen geworden is.

Voordat je weg klikt, even wachten, want je kunt nog altijd bij profesora Ingrid terecht: en wel via Skype-lessen. Neem hiervoor contact met me op; info@spaansinlimburg.nl.

Ook kun je nog steeds de oefeningen van de blog volgen en doen.
Gewoon abonneren (gratis!) en om de veertien dagen checken hoe je het gedaan hebt.

Ik zie je graag terug op het scherm. ¡Vamos! ¡Adelante!

Profesora de español

¡Hola! Me llamo Ingrid Behage. Soy la profesora de Spaans in Limburg.

Profesora Ingrid Behage

Waarom je bij mij moet zijn voor cursussen Spaans? Ik ben geboren in Zuid-Amerika en 30 jaar woonde ik in Latijns-Amerika. Je krijgt dus les van een moedertaalsprekende. Belangrijker nog is dat ik zowel het Spaans van Latijns-Amerika ken als het Spaans van Spanje. Wist je dat die moeilijke zeta – zoals de Engelse th – alleen maar in een klein deel van de ‘Spaanssprekende wereld’ wordt gesproken? Het belangrijkste is misschien wel dat ik je zoveel mogelijk van de gewoonten, gebruiken en eigen-aardigheden bijbreng. Zodat je ook de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur ervaart. Op die manier komt de Spaanse taal echt tot leven.

Spaans in Paraguay

Wil je iets meer over me weten? Ik ben geboren en opgegroeid in Asunción, de hoofdstad van Paraguay, het hart van Zuid-Amerika. Tot mijn negentiende woonde ik in het land van tereré (thee van maté) en chipa (ovenvers het lekkerste maïskoekje). Het land waar naast Spaans, Guaraní de officiële taal is. Wist je dat jaguar, ananas en tapir van het Guaraní afgeleid zijn? Wist je dat de Paraguayaanse vrouwen met gestapelde flessen op hun hoofd dansen? Wist je dat Itaipu de grootste waterkrachtcentrale ter wereld is?

Spaans in Nicaragua

Na mijn studie in Amsterdam en na omzwervingen in Europa woonde ik 11 jaar in het tropische Nicaragua, Midden-Amerika. Jarenlang heb ik onder andere les gegeven en als tolk en vertaler gewerkt voor verschillende ambassades. Al mijn vier kinderen zijn geboren en opgegroeid in de hoofdstad Managua. Nicaragua staat bekend om zijn schitterende natuur, zijn (Spaans)koloniale gebouwen en zijn goede rum. Honkbal is de nationale sport en in het Nicaraguameer zwemmen de enige zoetwaterhaaien ter wereld.

Spaans in Limburg

Sinds 1990 ben ik terug in het mooie Nederland. Spaans in Limburg begon officieel in 2005 en ik geef nog elke dag con mucho ánimo leuke en leerrijke cursussen Spaans om deze heerlijke taal over te dragen. Ik gebruik een unieke methode die aan de eisen van het Europese Referentiekader A1, A2 en B1 beantwoordt.

Als profesora ben ik aangesloten bij de VDSN, de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

VDSN_Logo

Kennismaken

¡Hasta la vista!

Benieuwd? Maak kennis met la profesora en volg een proefles Spaans. De eerstvolgende cursus Spaans voor beginners start zodra ik een groep van minimaal 4 en maximaal 8 cursisten heb. Geef je alvast op om zeker te zijn van 'n plek.
Kennismaken

Profesora Ingrid leidt de nationale Spaanse televisie door Maastricht